Συχνά-πυκνά συνομιλώ με καλοπροαίρετους ανθρώπους σχετικά για τις τεράστιες αιολικές που βρίσκονται στις κορυφές των βουνών. Γκρινιάζουν για την ύπαρξή τους και παραπονιούνται ότι πλήτουν την ομορφιά της φύσης ή και ακόμη ότι φοβούνται τα ζώα που βόσκουν , τα δε πετούμενα σκοτώνονται από τους έλικες κ.λ.π.
Από τα αρχαία ελληνικά θυμάμαι ένα από τα ομορφότερα και ουσιαστικότερα ρητά. ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ. Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, μία θετική και μία αρνητική. Στην όποια απόφασή μας μελετούμε και ζυγίζουμε καλά και τις δύο όψεις ώστε να επιλέξουμε την πλέον συμφέρουσα. Η χώρα μας και κάθε χώρα προκειμένου να μεταφέρει και να διαθέσει το ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες τσιμέντινες και ξύλινες κολώνες και χιλιάδες τεράστιους πυλώνες υψηλής τάσης. Δεν διαμαρτυρόμαστε για την ασχήμια τους και την όποια επικινδυνότητά τους. Είναι απαραίτητα , πως θα γίνει θα μου πείτε, πρέπει με κάποιο τρόπο να διανείμουμε το ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο μάλιστα παράγεται, ως επί το πλείστον, από εργοστάσια που καταστρέφουν την φύση μολύνοντάς την. Με τις αιολικές όμως έχουμε θέμα. Για να δούμε εν τάχει και τις δύο πλευρές του νομίσματος. Οι αιολικές παράγουν ρεύμα χωρίς να μολύνουν. Ας μην ξεχνάμε το βασικότερο πρόβλημα του πλανήτη που είναι η μόλυνση. Ομως είναι άσχημες θα μου πείτε. Και τι είναι όμορφο οι πυλώνες, οι κολώνες, τα αυτοκίνητα που έχουν καταστρέψει την γραφική εικόνα της επαρχίας μας και σκοτώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες ανθρώπους.
Εντάξει θα μου πείτε αλλά τα αυτοκίνητα προσφέρουν τεράστιο έργο στην μεταφορά ανθρώπων , προιόντων, κλπ . Τις λέμε άσχημες τις αιολικές, εγώ τις λέω κούκλες γιατί χάρη σε αυτές, τα φωτοβολταικά και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια θα παράγουμε καθαρό οικολογικό ρεύμα απαραίτητο για τα εργοστάσιά μας , τα αυτοκίνητά μας και προσεχώς θα αξίζει να υπογειοποιήσουμε και τα πάσης φύσεως ήλεκτρικά καλώδια μεταφοράς ρεύματος ώστε η φύση μας να ξαναβρεί μέρος της παλιάς της ομορφιάς. Οσο για τις αιολικές να μας θυμίζουν τα μύλους των παιδικών μας αναμνήσεων δίνοντάς τους το απαραίτητο χώρο για την ανάπτυξή τους.