Απολαύστε ένα υπέροχο τοπίο με ζωάκια της Ελληνικής αγροκατοικίας και της παγκόσμιας πανίδας.

Λίγα λόγια για εμάς

Πριν πολλά χρόνια η δημοτική αρχή της Κλειτορίας Καλαβρύτων, με προσκάλεσε ένα μήνα Μάρτη, να εκπροσωπήσω την οικογένεια των Χονδρογιανναίων καταθέτοντας στέφανο στο ηρώο προς τιμήν του προπάππου μου Χονδρογιάννη Ιωάννη, αγωνιστή της ελληνικής επανάστασης. Ο τόπος μου άρεσε τόσο, που υποσχέθηκα στον εαυτό μου, εκεί να τελειώσω και το τελευταίο τμήμα της ζωής μου. Έκτοτε πολλά συνέβησαν, η υπόσχεση μου όμως δεν ξεθώριασε ποτέ. Πράγματι, πριν 7 χρόνια εγώ με την σύντροφο μου, αγοράσαμε ένα υπέροχο κομμάτι γης. Φροντίσαμε βέβαια οι ενεργειακές μας ανάγκες να καλύπτονται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με τον καιρό το ένα ζωάκι έφερε το άλλο. Βάλαμε και ταμπέλες αποκαλώντας την φάρμα μας ηλιακή φάρμα, επισκέψιμη. Ήταν μεγάλη χαρά για εμάς να παρουσιάζουμε στους συνανθρώπους μας ένα διαφορετικό φυσικό τρόπο ζωής αφού ακόμα και το ηλεκτρικό όχημα μας τροφοδοτείται από τις ΑΠΕ. Ο ενθουσιασμός των ανθρώπων ήταν τέτοιος που με τα ενθαρρυντικά τους λόγια μας έβαλαν στην διαδικασία να δημιουργήσουμε έναν ζωολογικό κήπο με ζωάκια της ελληνικής αγροκατοικίας και της παγκόσμιας πανίδας. Με την βοήθεια σας, θα τον συντηρήσουμε, θα δώσουμε δουλειά σε πολλούς κατοίκους της περιοχής και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να τον βελτιώνουμε προς τέρψη όλων μας.

ΑΠΕ

Ένας ζωολογικός κήπος διαφορετικός απο τους άλλους που στηρίζεται αποκλειστικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Λατρευουμε τη φυση

Η αγάπη μας οδηγεί

Με πολλή χαρά σας καλωσορίζουμε στον ζωολογικό μας κήπο όπου θα έρθετε σε επαφή ,εσείς και οι μικροί μας φίλοι με όλα τα ζωάκια της ελληνικής αγροκατοικίας, πολλά της παγκόσμιας πανίδας, όλα τα οπωροφόρα δέντρα που ευδοκιμούν σε ορεινό περιβάλλον αλλά και με την εφαρμογή όλων των εναλλακτικών πηγών ενέργειας που οι κήπος μας επωφελείται σε βαθμό αυτονομίας. Κοντά μας λοιπόν θα απολαύσετε ,όχι μόνο το ουζάκι σας, το ρόφημά σας … μέσα σ’ ένα εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον αλλά θα διασκεδάσετε και θα ενημερωθείτε.
Σας περιμένουμε

Τα παιδιά σας θα γνωρίσουν τα ζώα της ελληνικής αγροκατοικίας και της παγκόσμιας πανίδας.

Δραστηριότητες

Σε μια μαγευτική καταπράσινη περιοχή μεταξύ Πλανητέρου και Κλειτορίας Ν. Αχαΐας και σε έκταση 12,5 στρεμμάτων δημιουργήσαμε εγώ ο Χονδρογιάννης Ιωάννης και η σύντροφος μου Φωτεινή Βλάχου έναν ζωολογικό κήπο. Η αγάπη μας για τα ζώα και τα παιδιά, μας έδωσε την δύναμη να υλοποιήσουμε έναν χώρο πνιγμένο σε εκατοντάδες καλλωπιστικά και καρποφόρα δέντρα, και εμπλουτισμένο με όλα τα ζώα που μπορεί κανείς να συναντήσει σε μια ελληνική αγροικία και πολλά της παγκόσμιας πανίδας. Σημαντικό είναι να πούμε ότι ενεργειακά στηριζόμαστε αποκλειστικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας! Σε αυτόν τον χώρο με την μυρωδιά των δεκάδων αγιοκλημάτων κοντά στην λιμνούλα, θα απολαμβάνετε το ρόφημα σας, ενώ τα παιδιά σας θα ευτυχούν με απόλυτη ασφάλεια στο σκάκι ή κάνοντας κούνια.

Ένα τοπίο μοναδικό για εσάς και τους μικρούς μας φίλους