Απολαύστε ένα υπέροχο τοπίο με ζωάκια της Ελληνικής αγροκατοικίας και της παγκόσμιας πανίδας.

ΩΡΑΡΙΟ

ΤΡΙΤΗ
ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΑ
10:00 - 19:00
Λίγα λόγια για εμάς

 

Πριν πολλά χρόνια η δημοτική αρχή της Κλειτορίας Καλαβρύτων, με προσκάλεσε ένα μήνα Μάρτη, να εκπροσωπήσω την οικογένεια των Χονδρογιανναίων καταθέτοντας στέφανο στο ηρώο προς τιμήν του προπάππου μου Χονδρογιάννη Ιωάννη, αγωνιστή της ελληνικής επανάστασης. Ο τόπος μου άρεσε τόσο, που υποσχέθηκα στον εαυτό μου, εκεί να τελειώσω και το τελευταίο τμήμα της ζωής μου. Έκτοτε πολλά συνέβησαν, η υπόσχεση μου όμως δεν ξεθώριασε ποτέ. Πράγματι, πριν 7 χρόνια εγώ με την σύντροφο μου, αγοράσαμε ένα υπέροχο κομμάτι γης. Φροντίσαμε βέβαια οι ενεργειακές μας ανάγκες να καλύπτονται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με τον καιρό το ένα ζωάκι έφερε το άλλο. Βάλαμε και ταμπέλες αποκαλώντας την φάρμα μας ηλιακή φάρμα, επισκέψιμη. Ήταν μεγάλη χαρά για εμάς να παρουσιάζουμε στους συνανθρώπους μας ένα διαφορετικό φυσικό τρόπο ζωής αφού ακόμα και το ηλεκτρικό όχημα μας τροφοδοτείται από τις ΑΠΕ. Ο ενθουσιασμός των ανθρώπων ήταν τέτοιος που με τα ενθαρρυντικά τους λόγια μας έβαλαν στην διαδικασία να δημιουργήσουμε έναν ζωολογικό κήπο με ζωάκια της ελληνικής αγροκατοικίας και της παγκόσμιας πανίδας. Με την βοήθεια σας, θα τον συντηρήσουμε, θα δώσουμε δουλειά σε κατοίκους της περιοχής και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να τον βελτιώνουμε προς τέρψη όλων μας.

Why visit us?

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ένας ζωολογικός κήπος διαφορετικός απο τους άλλους που στηρίζεται αποκλειστικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Λατρευουμε τη φυση

Η αγάπη μας οδηγεί

Με πολλή χαρά σας καλωσορίζουμε στον ζωολογικό μας κήπο όπου θα έρθετε σε επαφή ,εσείς και οι μικροί μας φίλοι με όλα τα ζωάκια της ελληνικής αγροκατοικίας, πολλά της παγκόσμιας πανίδας, όλα τα οπωροφόρα δέντρα που ευδοκιμούν σε ορεινό περιβάλλον αλλά και με την εφαρμογή όλων των εναλλακτικών πηγών ενέργειας που οι κήπος μας επωφελείται σε βαθμό αυτονομίας. Κοντά μας λοιπόν θα απολαύσετε ,όχι μόνο το ουζάκι σας, το ρόφημά σας … μέσα σ’ ένα εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον αλλά θα διασκεδάσετε και θα ενημερωθείτε.
Σας περιμένουμε

Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Στον χώρο μας οι νέοι μας φίλοι με τους γονείς τους θα μπορούν να περνούν υπέροχο και ανέμελο χρόνο παίζοντας στα υπέροχα διαχρονικά παιχνίδια μας. Οι δεσμοί της οικογένειας ενισχύονται και όλοι μαζί θα ξαναβρούν πάλι την παιδική τους ξεγνοισιά.

 • Επίσης υπάρχουν κούνιες για τα παιδιά και ειδικά για τα βρέφη και τα νήπια.
 • Κοντά στην προστατευμένη υπέροχη λιμνούλα, στην σκιά των ιτιών και των καρυδιών διοργανώνονται και παιδικά πάρτυ, με ένα υπέροχο καθιστικό για τους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στο πάρτυ.
 • Στο κηλικείο μας ,όπου πολλές τεράστιες ομπρέλλες δημιουργούν την απαραίτητη σκίαση θα μπορείτε να απολαμβάνετε το ποτό ή το ρόφημά σας κρατώντας πάντα επαφή με τα χαρούμενα παιδιά σας.
 • Επίσης με χαρά θα σας απαντούμε τα πάντα σχετικά με τις ανανεώσιμες ενέργειες ώστε να έχετε μία πρώτη επαφή με τις ΑΠΕ με τις μελοντικές σας επιθυμίες σχετικά.

Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου θα είναι πάντοτε στην διάθεσή σας για να δίνει απάντηση σε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με τον χώρο ή και με πληροφορίες για την γύρω περιοχή.

εικόνα_Viber_2023-07-01_11-24-16-473
3 γιγάντιες τρίλιζες
Ήταν το ακοκούμπι μας κατά τη διάρκεια ενός βαρετού μαθήματος στο σχολείο. Ευχάριστο και γρήγορο παιχνίδι.
εικόνα_Viber_2023-07-01_11-24-29-849
Κουτσό
Ένα χρωματιστό κουτσό που θα ξετρελάνει τα παιδία μας αλλά και θα ξυπνήσει παιδικες αναμνήσεις.
IMG_6705
Σκάκι
Το μεγαλύτερο και ομορφότερο σκάκι της Ελλάδος το έχουμε εμείς. Είναι 64 φορές μεγαλύτερο του επιτραπεζίου.
εικόνα_Viber_2023-06-03_20-35-24-554
Γκρινιάρης
Παίξτε τρισδιάστατο γκρινιάρη!
εικόνα_Viber_2023-06-10_11-35-03-925
Φιδάκι
Μικροί και μεγάλοι μπορούν να παίξουν χωρίς πιόνια!
 • Αναλαμβάνουμε την φιλοξενία παιδικών πάρτυ
 • Τάβλι
 • Κούνιες
 • Self service αναψυκτήριο με  διάφορα σνακ
 • Θερμοκήπιο όπου θα μπορούν να επισκεφθούν τα παιδιά και να μάθουν πως καλλιεργούνται τα λαχανικά που φτάνουν στο πιάτο μας
 • Δυνατότητα συλλογής φύλλων και καρπών για την δημιουργία φυτολογίων

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

 • Κοντά μας θα διοργανώνονται και τουρνουά σκακιού με τεράστιο διαθέσιμο χώρο για κάθε σκακιστικό σύλλογο.
 • Βρίσκονται και υπό διαμόρφωση τσιμέντινα τραπέζια του πινγκ-πονγκ, ολυμπιακών διαστάσεων, όπου θα μπορεί ο κάθε παίκτης , αρχάριος η προχωρημένος, να απολαμβάνει αυτό το υπέροχο παιχνίδι. Οι ρακέτες και τα μπαλάκια θα δίνονται από την διεύθυνση.
 • Στο σούπερ θερμοκήπιό μας οι μικροί μας φίλοι σύντομα θα μπορούν να βλέπουν τα προιόντα της μητέρας γης από κοντά γνωρίζοντας πια τα θαύματα της φύσης στην παραγωγή της τροφής μας.
 • Στο μεγάλο μας χώρο μπορεί κανείς να γνωρίσει όλα τα οπωροφόρα δένδρα της Ελλάδας , με εξαίρεση τα εσπεροειδή, και να εμπλουτίσουν τα παιδιά μας τα ανθολόγιά τους με φύλλα από τα δένδρα μας.

Βέβαια τα σχέδιά μας για το μέλλον δεν έχουν τελειωμό και συχνά – πυκνά θα σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη τους.