Τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα εμφανίστηκαν το 2015. Η αυτονομία τους ήταν μικρή και τα σημεία φόρτισης ανύπαρκτα. Οι επιλογές σε μάρκα ήταν ελάχιστες και σχεδόν η μόνη δυνατότητα φόρτισης ήταν από την πρίζα του σπιτιού μας με ένα απλό οικιακό φορτιστή. Εκτοτε πολλά έχουν γίνει και ως προς την εξέλιξη των αυτοκινήτων αλλά και ως προς την εύκολη και γρήγορη φόρτιση αυτών. Θα έλεγε κανείς πως πλέον όλες οι μάρκες αυτοκινήτων προτείνουν τα δικά τους ηλεκτρικά οχήματα με καταπληκτικές αυτονομίες και επιδόσεις. Οσο για τους σταθμούς φόρτισης ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια εδώ και εκεί. Αρχής γενομένης από τα super – markets με απλούς φορτιστές και από τους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών ( SEA ) με ταχυφορτιστές οι οποίοι μπορούν σε 30 λεπτά της ώρας να επιτύχουν μία σχεδόν ολοκληρωμένη φόρτιση. Σε λίγο καιρό σταθμοί φόρτισης θα υπάρχουν παντού, σε μαγαζιά , σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, καφετέριες κ.λ.π. Η εποχή του αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος έχει ξεκινήσει για τα καλά και επιστροφή δεν έχει.

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ακριβό στις εντυπώσεις αλλά στο τέλος ΔΩΡΕΑΝ.
Ωραίο το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά πολύ ακριβό ακούς συχνά – πυκνά να λένε. Προσωπικά αγόρασα το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ελληνική αγορά πριν από 8 χρόνια και οφείλω να σας πω πως μου ήρθε δωρεάν. Η απόσβεση κράτησε 4 χρόνια και μετά η απόλυτη ευχαρίστηση από ένα αυτοκίνητο που στοιχίζει από τίποτα έως ελάχιστα. Πράγματι το αυτοκίνητο κόστιζε 26.000 ( το σμαρτάκι της Mercedes ) μείον 6.000 λεφτά από την Elpedison για να βάλει μία πολύ καλαίσθητη διαφήμιση επάνω μας κάνει 20.000. Πουλήσαμε και το παλιό μας αυτοκίνητο για 5.000 συν 5000 που διαθέσαμε ,έμεινα 10.000 για δάνειο που αποπληρώσαμε εύκολα με τα έξοδα που δεν είχαμε πια. Δηλαδή βενζίνη, συνεργείο που δεν πάει ποτέ, τέλη κυκλοφορίας. Μετά από 8 χρόνια το αμαξάκι μας έκανε περί τα
100.000 km. Πάντα φρέσκο σαν καινούριο μας εξοικονόμησε τουλάχιστον 30.000 ευρώ ( 30 λεπτά το km ) και το μεταπουλήσαμε για 8.000. Με λίγα λόγια μας κόστισε 20.000, ας πούμε και 25.000 ευρώ λόγω του δανείου και μας επέστρεψε 38.000. Τώρα πια είναι ακόμη καλύτερα που το κράτος επιδοτεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και με 8.000 ευρώ. Ψύχραιμα με τους υπολογισμούς και θα διαπιστώσετε κι εσείς πόσο πολύ συμφέρει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Οσο για το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι περίπου 2 ευρώ τα 100 km , να έχουμε να λέμε. Και να μην ξεχνάμε βέβαια το ότι σταματάμε με το ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο να μολύνουμε αυτό που μας φροντίζει, την μάνα φύση.