Τα κοάτι ζουν στην Νότια Αμερική. Τα θηλυκά γεννούν 3-4 μικρά. Είναι παμφάγα και τα αρσενικά είναι μοναχικά, ενώ τα θηλυκά ζουν σε ομάδες των 30. Το όνομά τους βγαίνει από τα ινδιάνικα και σημαίνει ζώνη και μύτη λόγω του ότι ακουμπούν την κοιλιά τους με την μύτη τους των ώρα που κοιμούνται. Συγγενεύουν με ρακούν όμως είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος από αυτά.