ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ

Κατάγονται από την Β. Αμερική και οι λευκές ζυγίζουν μεταξύ 10 και 20 κιλά. Η εξημέρωση του πουλιού αυτού έγινε πριν από 2000 χρόνια στο Μεξικό.

ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΤΟΥ BIETNAM

Περίπου το 1985, αυτά τα γουρουνάκια εισήχθησαν στην Ευρώπη, Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες από το Βιετνάμ με μεγάλη εμπορική επιτυχία.

ΕΛΑΦΑΚΙΑ (Πλατώνια)

Πρόκειται για ελαφάκια που είναι ένα από τα 3 είδη της ελληνικής πανίδας. Στα παιδικά παραμύθια είναι το κλασσικό ελαφάκι με τις βούλες.

ΓΑΪΔΟΥΡΑΚΙΑ

Φημίζεται για την παροιμιώδη υπομονή του και αποτελεί σύμβολο ταπεινότητας κάτι που άλλωστε υποδειλώνεται και στην Καινή Διαθήκη με την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα.

ΕΜΟΥ

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πτηνό της Αυστραλίας και το δεύτερο μεγαλύτερο πουλί του κόσμου μετά την στρουθοκάμηλο. Τα πόδια τους είναι μεταξύ των ισχυρότερων όλων των ζώων!

ΛΑΜΑ

Το λάμα (προφέρεται στα ισπανικά: Γιάμα) στα ελληνικά προβατοκάμηλος, είναι φυτοφάγο θηλαστικό που ανήκει στην οικογένεια των Καμηλιδών, είναι δηλαδή συγγενές της καμήλας

ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΙ

Οι μανδαρίνοι είναι μονογαμικά ζώα και γεννούν 12 αυγά ετησίως. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά γενναίο παπί μιας κι εύκολα θα τα βάλει με οποιοδήποτε μεγαλύτερο του.

ΠΑΓΩΝΙΑ

Είναι ένα πτηνό που αγαπήθηκε πολύ και κοσμεί τις αυλές πολλών κατοικιών. Το αρσενικό διαφέρει πολύ από το θηλυκό στην εμφάνιση η οποία είναι εντυπωσιακά πλουμιστή.

ΙΝΔΙΚΑ ΧΟΙΡΙΔΙΑ

Παρά το όνομά τους δεν προέρχονται από την Ινδία αλλά από τις Άνδεις!

ΠΑΠΙΕΣ

Οι πάπιες γεννούν 40-50 αυγά το χρόνο και τα επωάζουν σε 23 έως 26 ημέρες ανάλογα το είδος.

ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ

Με την προϋπόθεση ότι δέχονται σωστή φροντίδα, τα κουνέλια μπορούν να γίνουν φιλικά και παιχνιδιάρικα.

ΧΗΝΕΣ

Οι χήνες τρέφονται κυρίως με σπόρους (όπως καλαμπόκι, σιτάρι και κριθάρι), νεαρούς βλαστούς και έντομα.

ΛΕΥΚΟΙ ΚΥΚΝΟΙ

Όταν νιώσουν απειλή, οι κύκνοι κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τα μικρά τους!

ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΝΟΙ

Αρκεί να τους μιλήσετε με έναν παιδικό ναζιάρικο τρόπο και θα σας χαρίσουν ατέλειωτες στιγμές με τις πανέμορφες φωνούλες τους και τις ντελικάτες τους κινήσεις.

OPTYKIA

Τα αυγά τους χρειάζονται περίπου 17 ημέρες για να εκκολαφθούν και φημίζονται για την εξαιρετική τους θρεπτική αξία.

ΦΑΣΙΑΝΟΙ

Ο Φασιανός χαρακτηρίζεται από έντονο φυλετικό διμορφισμό, καθώς ο θηλυκός φασιανός είναι μικρότερος σε μέγεθος από τον αρσενικό και δεν έχει εντυπωσιακά χρώματα.

ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΜΠΡΑΧΜΑ

Χαρακτηρίζεται όχι μόνο από το μεγάλο μέγεθος αλλά και από την πληθώρα φτερών τα οποία φύονται παντού, ακόμα και στα δάκτυλα των ποδιών.

ΚΟΤΟΥΛΕΣ

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περισσότερες από 23 δισεκατομμύρια κότες παγκοσμίως και είναι ένα από τα πιο σημαντικά πλάσματα για την παραγωγή κρέατος και αυγών.

ΧΗΝΟΠΑΠΙΕΣ

Χαρακτηριστικό στο αρσενικό είναι ότι έχει λοφίο ενώ και τα δύο γένη στις πλευρές του κεφαλιού έχουν κόκκινο λειρί.

ΠΟΝΥ

Είναι ένα μικρό άλογο το οποίο συγκριτικά με το μεγάλο μπορεί να έχει παχύτερο τρίχωμα, χαίτη, και ουρά, αναλογικά δε έχει κοντά πόδια, φαρδύτερο θώρακα, βαρύτερα οστά και πιο χονδρό λαιμό.

ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ

Τα μαλλιαρά μικρόσωμα πρόβατα είναι από την Ασία και ιδιαίτερα από το Θιβέτ.

ΖΕΜΠΟΥ

Συναντάται σε όλην την νότια Ασία. Είναι υποείδος της οικόσιτης αγελάδας με κύριο χαρακτηριστικό ένα λειπώδες εξόγκωμα στην άκρη της ράχης.

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΝΑΝΟΙ

Γεννάει έναν έως τέσσερα διαφορετικά νεογνά κάθε εννέα έως δώδεκα μήνες μετά από μια περίοδο κύησης πέντε μηνών και παράγει μεγάλες ποσότητες γάλακτος παρά το μικρό του μέγεθος.

ΚΟΑΤΙ

Είναι παμφάγα και τα αρσενικά είναι μοναχικά, ενώ τα θηλυκά ζουν σε ομάδες των 30.

ΜΑΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΓΟΝΙΑΣ

Πρόκειται για πολύ ιδιαίτερα τρωκτικά που ζουν σε έρημες θαμνώδεις εκτάσεις της Αργεντινής.

ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Τα προβατάκια αυτά ζουν στην Δ. Αφρική και ιδιαίτερα στις σαβάνα του Καμερούν.

ΡΑΚΟΥΝ

Πολύ χαρακτηριστική είναι η μαύρη “μάσκα” στην περιοχή των ματιών και η ραβδωτή ουρά που φέρει 5-10 δαχτύλιους, τα δε μπροστινά πόδια μοιάζουν πολύ με τα ανθρώπινα.

ΧΕΛΩΝΕΣ

Πρόκειται για χελώνες του γλυκού νερού, χωρίζονται σε κιτρινομάγουλες και κοκκινομάγουλες και κατάγονται από την Βόρεια Αμερική.

ΡΕΑ

Τα Ρέα είναι τα τρίτα μεγαλύτερα πουλιά του κόσμου και κατάγονται από την Νότια Αμερική οπού ζουν σε μεγάλες εκτάσεις με ψηλό χόρτο.

ΨΑΡΙΑ (ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ)

Παρέχοντας ένα ιδανικό περιβάλλον για ανάπτυξη, η λίμνη μας υποδέχεται είδη ψαριών όπως πέστροφες, κυπρίνους και οξύρρυγχους.

ΚΑΤΣΙΚΙΑ (ANGORA)

Οι κατσίκες Angora κατάγονται από την περιοχή της Άγκυρας στην Τουρκία και είναι ευρέως γνωστές για το πολυτελές μαλλί τους, το μοχέρ, το οποίο είναι ιδιαίτερα απαλό και πολύτιμο.

Ένας ζωολογικός κήπος
διαφορετικός απο τους άλλους